Nastupi naših članova na natjecanjima u planinskom skijanju

utorak, 19.03.2019.

Od 13. do 16.3.2019. održana je trideset i četvrta Pierra Menta, jedna od tri najznačajnije utrke u svijetu planinskog skijanja. Radi se o prestižnom natjecanju u kojem nastupaju timovi od po dvije osobe, te u četiri iznimno zahtjevne etape naprave gotovo petnaest tisuća visinskih metara uspona i spusta. Ena Vrbek, naša natjecateljica s adresom u Chamonixu, nastupila je u timu s talijankom Nataliom Mastrota, i to ove godine po prvi puta pod hrvatskom zastavom. Osvojile su odlično deseto mjesto od sedamnaest timova u ženskoj kategoriji. Ena uporno ustraje u svojim nastojanjima da se natječe u planinskom skijanju na vrhunskoj razini.

3.3.2019. održan je Zelenica SkiRaid, državno prvenstvo Slovenije, na kojem je nastupio Tomislav Habulin i osvojio posljednje (peto) mjesto u kategoriji rekreativci. Iako nije zadovoljan plasmanom, Tomislav već traži adekvatniju opremu za iduću sezonu.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.