Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Projektni dan u OŠ Vladimira Nazora u Crikvenici

srijeda, 24.04.2019.

Zainteresirana publika

Osnovna škola Vladimira Nazora u Crikvenici svake godine održava projektni dan posvećen nekoj zanimljivoj i korisnoj temi. Ovogodišnji multidisciplinarni projektni dan održan je 17. travnja 2019. pod nazivom „U zagrljaju sigurnosti“. Bio je posvećen odgoju i obrazovanju za održivi razvoj, zaštitu i spašavanje, ekologiju te zdrave navike življenja.

Škola je ugostila 22 predavača koji su učenicima održali predavanja, prezentacije i radionice. Među predavačima bili su i članovi SPV Rijeka, vodič Zvonimir Krmpotić te vodič instruktor Alen Čančarević.

Nekoliko stotina učenika raznih uzrasta crikveničke osnovne škole pažljivo je slušalo predavanje o planinarenju, što je i kako je organizirano planinarsko društvo, kako sigurno planinariti, u slučaju nezgode kako pomoći unesrećenom, na koji način potražiti pomoć, koje opasnosti vrebaju u planini, kako se kretati i služiti markiranim planinarskim stazama, planinarskim kartama te kako se pripremiti za planinarenje.

Najzanimljiviji dio predavanja bio je pokazni dio u kojem su učenici upoznali osnovnu opremu za planinarenje, opremu koja se koristi prilikom planinarenja u zimskim uvjetima te u alpinizmu.

Učenici su aktivno sudjelovali u predavanjima postavljajući pitanja o novim znanjima koje će jednog dana moći i sami primijeniti u prirodi.

Alen Čančarević

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu (02.07.2019.)

U subotu 29. lipnja 2019. kod planinarske kuće Belecgrad na obroncima Ivanščice održan je 5. planinarsko-glazbeni susret "Planinarska pjesmarica". Prvi susret održan je 2015. godine i od tada svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja pod drevnim Belecgradom odjekuju zvuci planinarskih pjesama i svih ostalih pjesama koje planinari vole pjevati i svirati.

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta (24.06.2019.)

Velebitski planinarski put 4. srpnja ove godine slavi svoj 50. rođendan. Pedesetu obljetnicu ove popularne hrvatske planinarske obilaznice Hrvatski planinarski savez obilježava dvodnevnom radnom akcijom na području sjevernog i srednjeg Velebita, u sklopu koje će se u nedjelju 7. srpnja 2019. u 15 sati kod planinarske kuće Alan održati prigodna svečanost.

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH (24.06.2019.)

U subotu 22. lipnja 2019. održan je tradicionalni pohod na najviši vrh Republike Hrvatske. Pohod su organizirali Hrvatski planinarski savez i HPD Sinjal 1831 iz Kijeva, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Šibenik i HGSS Stanicom Šibenik.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.