10. tradicionalni pohod Planinarskim stazama otoka Krka

petak, 10.05.2019.

Planinarsko društvo "Obzova" otok Krk već desetu godinu za redom organizira u travnju svoj tradicionalni pohod stazama otoka Krka na koji su pozvana sva planinarska društva diljem Hrvatske i šire, stanovnici otoka i turisti. Pohod svake godine vodi nekim novim stazama otoka, a pokrovitelj je jedna od osam turističkih zajednica otoka Krka.

Pohod u tijeku

Ove godine pohod je održan 29. travnja 2019. pod pokroviteljstvom Općine Dobrinj i Turističke zajednice Općine Dobrinj dijelom obilježenim, dijelom neobilježenim stazama ove općine, organiziran u dvije grupe težu – A grupu (15 km) i lakšu B grupu (11 km) koje su prehodale kružnu turu Dobrinj – Meline – Čižići – Sužan – Klanice – Dobrinj.

Nakon opsežne pripreme članovi „Obzove“ u 9 sati oduševljeno su na prekrasnoj staroj placi u Dobrinju dočekali sudionike pohoda, a kojih se usprkos ne baš dobroj vremenskoj prognozi, do polaska u 9.30 okupio velik broj. Planinari su dočekani uz tradicionalnu otočnu slasticu - kroštule i piće dobrodošlice, a obratili su im se načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina, koji je srdačno pozdravio nazočne te im zaželio ugodan dan i predsjednik PD Obzova otok Krk, Alen Čančarević koji je također pozdravio sudionike pohoda i objasnio im planirani tijek pohoda. Planinari su prije polaska mogli podići knjižice s pečatom pohoda ili dobiti pečat u knjižice koje su već dobili neke od prethodnih godina.

Putem je pohod pratilo vozilo DVD Dobrinj s rezervnim bocama vode i slasticama na okrijepnim stanicama, a vatrogasci su se pobrinuli također i za sigurno prelaženje prometnice te prijevoz nekolicine sudionika koji su ranije željeli završiti pješačenje. Svi sudionici uživali su u otočnim vizurama, pogledu na stari dobrinjski kaštel, prekrasnim plavim panoramama, plaži s ljekovitim blatom, „drmunima“ prepunim ciklama, suhozidima prekrivenim mahovinom.

Kružna tura dovela je konačno sve sudionike pred lovački dom gdje je za sve bila osigurana porcija ukusnog graha za ručak. Pohod je završio svečano. Predsjednik je pozdravio sudionike, njih 250, zahvalio im na dolasku i sudjelovanju, podijelio zahvalnice 12 planinarskih društava (10 hrvatskih i 2 slovenska) te pohvalnice i nagrade planinarima koji već 5., odnosno 10. put sudjeluju u ovom tradicionalnom pohodu i pozvao ih na druženje iduće godine.

Alen Čančarević

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.