Ciljevi projekta Penjanje za sve

Slika.

Kako bi u penjačke i planinarske djelatnosti u planinama uključili osobe svih životnih dobi, a naročito djecu i mlade te osobe s invaliditetom, projektni partneri razlučili su šest ključnih područja od interesa sa ciljem da ih unaprijede tijekom projekta i osiguraju njihovu održivost nakon završetka projektnih aktivnosti. Svi šest područja povezano je s neposrednim ciljevima i interesima planinarskih saveza. Svaki je planinarski savez tijekom trajanja projekta bio nositelj razrade po jednog tematskog područja, sa ciljem da se rezultati preslikaju i budu korisni za sve partnerske planinarske saveze:

  1. Komunikacija o infrastrukturi i uključivanje ne-članstva u savez - Český horolezecký svaz (ČHS)
  2. Promocija i uključivanje mladih u penjačke aktivnosti - Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS)
  3. Programi za osobe treće životne dobi i ostale osobe s posebnim potrebama - Planinska zveza Slovenije (PZS)
  4. Suradnja s državnim institucijama (pristup penjačkim područjimai održivost) - Slovenský horolezecký spolok JAMES
  5. Međunarodna suradnja na razini društava/klubova – Club Alpino Italiano (CAI)
  6. Metodologija obuke i promocije te uključivanje penjača u razvojne procese u planinarstvu – Hrvatski planinarski savez (HPS)


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Projekt Penjanje za sve | Ciljevi projekta
Projektne aktivnosti | Tjedni planinarstva i penjanja
Projektne informacije | Novosti iz KATim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

Tim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

03.10.2016.

Od 25. rujna do 2. listopada na penjački i planinarski atraktivnom području Adršpach u Češkoj održan je Tjedan planinarstva i penjanja. To je prvi od pet takvih susreta u sklopu programa "Penjanje za sve", koji sufinancira Europska unija putem fonda Erasmus+. U ovom europskom projektu sudjeluju planinari i penjači iz Češke, Slovenije, Slovačke, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

16.08.2016.

Voditeljica na Projektu “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije zadužena za uspostavu i koordinaciju timova koji će sudjelovati na Tjednima planinarstva i penjanja, konsolidirala je popis sudionika prvog predviđenog skupa u Češkoj na lokacji Adršpach od 25. rujna do 2. listopada 2016...

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

12.05.2016.

U ponedjeljak 9. i utorak 10. svibnja 2016. u Šlajmerjevom domu u dolini Vrata (SLO) održan je drugi po redu sastanak partnera u sklopu projekta “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije. Predstavnici partnerskih planinarskih saveza: Český horolezecký svaz (ČHS) kao vodeći partner, Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS), njih 15, održalo je radne sastanke temeljene na procjenama rezultata izvedene analize, izvještajno-operativnim zadacima te konsolidaciji formata i svrhe Tjedana penjanja i planinarstva koji će se održati u sklopu projekta. HPS su na sastanku predstavljali članovi upravljčko-administrativnog tima, Dorijan Klasnić (PDS Velebit), Gordana Blažević Salopek (ŠPK Ogulin) i Ivana Podnar (HPD Željezničar).

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

22.04.2016.

Provedba projekta „Penjanje za sve“ u Hrvatskoj započela je provođenjem opsežnog anketnog istraživanja o stanju i dosezima penjanja u Hrvatskoj. Analiza je provedena tijekom ožujka i travnja, a dovršena je 22.4.2016. izradom jedinstvenog dokumenta sastavljenog od analiza svih partnera.

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

13.02.2016.

U srijedu 10. i četvrtak 11. veljače 2016. u Pragu (Češka) održan je inicijalni sastanak partnera na projektu “Penjanje za sve – Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve” kojeg uz partnere, sufinancira Europska unija putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport.

   1 2 3 4 5
footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.