Projekt Penjanje za sve

Slika.

Projekt »Penjanje za sve« - Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve sufinanciran je sredstvima Europske unije putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport.

Projekt se provodio od 2016. do 2018. Provodilo ga je šest nacionalnih sportskih saveza, na čelu s Český horolezecký svazom (ČHS) kao vodećim partnerom. Partneri na projektu bili su Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS).

Kao krovne nacionalne organizacije u planinarstvu i drugim s planinama povezanim disciplinama, partneri su zadali i ostvarili šest projektnih zadataka koji za cilj imaju uključiti osobe svih životnih dobi, a naročito djecu i mlade te osobe s posebnim potrebama, u aktivnosti i sportove u planinama.

O PROJEKTUPoveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Projekt Penjanje za sve | Ciljevi projekta
Projektne aktivnosti | Tjedni planinarstva i penjanja
Projektne novosti | Novosti iz KSP | Novosti iz KATim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

Tim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

03.10.2016.

Od 25. rujna do 2. listopada na penjački i planinarski atraktivnom području Adršpach u Češkoj održan je Tjedan planinarstva i penjanja. To je prvi od pet takvih susreta u sklopu programa "Penjanje za sve", koji sufinancira Europska unija putem fonda Erasmus+. U ovom europskom projektu sudjeluju planinari i penjači iz Češke, Slovenije, Slovačke, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

16.08.2016.

Voditeljica na Projektu “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije zadužena za uspostavu i koordinaciju timova koji će sudjelovati na Tjednima planinarstva i penjanja, konsolidirala je popis sudionika prvog predviđenog skupa u Češkoj na lokacji Adršpach od 25. rujna do 2. listopada 2016...

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

12.05.2016.

U ponedjeljak 9. i utorak 10. svibnja 2016. u Šlajmerjevom domu u dolini Vrata (SLO) održan je drugi po redu sastanak partnera u sklopu projekta “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije. Predstavnici partnerskih planinarskih saveza: Český horolezecký svaz (ČHS) kao vodeći partner, Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS), njih 15, održalo je radne sastanke temeljene na procjenama rezultata izvedene analize, izvještajno-operativnim zadacima te konsolidaciji formata i svrhe Tjedana penjanja i planinarstva koji će se održati u sklopu projekta. HPS su na sastanku predstavljali članovi upravljčko-administrativnog tima, Dorijan Klasnić (PDS Velebit), Gordana Blažević Salopek (ŠPK Ogulin) i Ivana Podnar (HPD Željezničar).

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

22.04.2016.

Provedba projekta „Penjanje za sve“ u Hrvatskoj započela je provođenjem opsežnog anketnog istraživanja o stanju i dosezima penjanja u Hrvatskoj. Analiza je provedena tijekom ožujka i travnja, a dovršena je 22.4.2016. izradom jedinstvenog dokumenta sastavljenog od analiza svih partnera.

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

13.02.2016.

U srijedu 10. i četvrtak 11. veljače 2016. u Pragu (Češka) održan je inicijalni sastanak partnera na projektu “Penjanje za sve – Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve” kojeg uz partnere, sufinancira Europska unija putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport.

   1 2 3 4 5
footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.