Projektne aktivnosti Penjanje za sve

Projektne aktivnosti „Penjanje za sve“ Slika.

U projektnom kontekstu, Projekt predodređuje formom sljedeće rezultate:

  • Analiza vrijednosti te dobre i loše prakse
  • Provedba i sudjelovanje na Tjednima planinarstva i penjanja
  • Promocija planinarstva/penjanja u zemlji na dva jednodnevna događanja u zemlji
  • Metodologije i akcijski planovi
  • Diseminacija i multipliciranje
  • Upravljanje projektom i izvještavanje

Neki od rezultata međusobno su povezani i sadrže zajedničke elemente pa se tako npr. Diseminacija i multipliciranje te Upravljanje projektom i izvještavanje provlače kroz sve ostale rezultate.

Hrvatski planinarski savez identificirao je provedbu raznovrsnih oblika edukacije u planinama kao dokazani i najučinkovitiji alat uključivanja javnosti u planinarstvo i povezane sportove i aktivnosti a ujedno i identificirao izazove u provedbi takvih aktivnosti. Rezultati projekta su rezultati koji postavljaju temelj kvalitetnom radu na uključivanju javnosti u planinarstvo i osnaživanje programa koje provode HPS i udruge članice HPS-a.

Glavni rezultati projekta su:

  1. Izrada paketa materijala nužnih za promociju i provedbu edukacija u HPS-u
  2. Izrada akcijskih planova temeljenih na zaključcima i rezultatima projekta
  3. Promocija metodologije kvalitetnog uključivanja javnosti u planinarstvo i održivost


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Projekt Penjanje za sve | Ciljevi projekta
Projektne aktivnosti | Tjedni planinarstva i penjanja
Projektne novosti | Novosti iz KSP | Novosti iz KATim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

Tim HPS-a sudjelovao na Tjednu planinarstva i penjanja u Češkoj

03.10.2016.

Od 25. rujna do 2. listopada na penjački i planinarski atraktivnom području Adršpach u Češkoj održan je Tjedan planinarstva i penjanja. To je prvi od pet takvih susreta u sklopu programa "Penjanje za sve", koji sufinancira Europska unija putem fonda Erasmus+. U ovom europskom projektu sudjeluju planinari i penjači iz Češke, Slovenije, Slovačke, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

Uspostavljen tim HPS-a za Tjedan planinarstva i penjanja u Češkoj

16.08.2016.

Voditeljica na Projektu “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije zadužena za uspostavu i koordinaciju timova koji će sudjelovati na Tjednima planinarstva i penjanja, konsolidirala je popis sudionika prvog predviđenog skupa u Češkoj na lokacji Adršpach od 25. rujna do 2. listopada 2016...

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

Drugi sastanak partnera u Projektu „Penjanje za sve“

12.05.2016.

U ponedjeljak 9. i utorak 10. svibnja 2016. u Šlajmerjevom domu u dolini Vrata (SLO) održan je drugi po redu sastanak partnera u sklopu projekta “Penjanje za sve” sufinanciranog od Erasmus + programa Europske unije. Predstavnici partnerskih planinarskih saveza: Český horolezecký svaz (ČHS) kao vodeći partner, Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS), njih 15, održalo je radne sastanke temeljene na procjenama rezultata izvedene analize, izvještajno-operativnim zadacima te konsolidaciji formata i svrhe Tjedana penjanja i planinarstva koji će se održati u sklopu projekta. HPS su na sastanku predstavljali članovi upravljčko-administrativnog tima, Dorijan Klasnić (PDS Velebit), Gordana Blažević Salopek (ŠPK Ogulin) i Ivana Podnar (HPD Željezničar).

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

Analiza - vrijednosti te dobre i loše prakse

22.04.2016.

Provedba projekta „Penjanje za sve“ u Hrvatskoj započela je provođenjem opsežnog anketnog istraživanja o stanju i dosezima penjanja u Hrvatskoj. Analiza je provedena tijekom ožujka i travnja, a dovršena je 22.4.2016. izradom jedinstvenog dokumenta sastavljenog od analiza svih partnera.

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

Započelo partnerstvo Penjanje za sve

13.02.2016.

U srijedu 10. i četvrtak 11. veljače 2016. u Pragu (Češka) održan je inicijalni sastanak partnera na projektu “Penjanje za sve – Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve” kojeg uz partnere, sufinancira Europska unija putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport.

   1 2 3 4 5

footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez