33. skupština HPS-a od 20. do 26. travnja 2021.

petak, 19.03.2021.

Slika.Temeljem članka 30., stavka 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 33. sjednicu Skupštine HPS-a.

Unatoč želji i namjeri da se redovna 33. sjednica Skupštine organizira u tradicionalnom terminu i na uobičajeni način – fizičkim okupljanjem svih predstavnika punopravnih udruga članica HPS-a koje najučinkovitije omogućuje neposrednu raspravu i odlučivanje o svim temama od interesa za planinarske udruge članice HPS-a – to nažalost i dalje nije moguće zbog nastavka zahtjevne epidemiološke situacije. Porast broja novooboljelih od bolesti Covid-19 u proteklim tjednima nažalost smanjuje izglede za skoro značajnije popuštanje epidemioloških mjera koje bi omogućilo okupljanje 335 predstavnika punopravnih udruga članica HPS-a, pa je i dalje jedina mogućnost za rad najvišeg predstavničkog tijela HPS-a održavanje elektroničkih sjednica. Sukladno mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenja bolesti Covid-19 i članku 32., stavku 6. Statuta HPS-a, redovna 33. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE HPS-a
održat će se od 20. travnja do 26. travnja 2021.

Poziv na 33 sjednicu Skupstine HPS-a (PDF)

Dnevni red:

1. Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini
2. Financijsko izvješće HPS-a za 2020. godinu
3. Izvješće Nadzornog odbora HPS-a
4. Izvješće Suda časti HPS-a
5. Plan rada komisija i raspodjela financijskih sredstava za rad komisija HPS-a za 2021. godinu
6. Financijski plan HPS-a za 2022. godinu
7. Odluka o donošenju Pravilnika Komisije za planinarsko skijanje HPS-a

Pravo sudjelovanja na sjednici Skupštine Hrvatskog planinarskog saveza imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Glasovanje o predloženim odlukama provodit će se od 20. travnja 2021. u 00:00 sati do 26. travnja 2021. u 24:00 sati. Glasovanje će se provoditi putem elektroničke pošte i elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz autentifikaciju putem službene elektroničke adrese udruge. Glasovati se može samo jedanput. Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Službenoj elektroničkoj pošti putem koje će se autentificirati predstavnici punopravnih udruga članica u Skupštini HPS-a pristupa se putem servisa Google.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili da imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a date svoj doprinos odlučivanju o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

Predsjednik HPS-a
Darko Berljak

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 2021.

Dani hrvatskih planinara 2021.

15.04.2021.

U želji i namjeri da se predstavi zanimljiv planinarski krajolik, pitomi i životopisni brežuljci sjeverne đurđevačke Bilogore, na incijativu đurđevačkoga PD-a Borik HPS je još prije nekoliko godina odabrao Đurđevac za mjesto održavanja Dana hrvatskih planinara 2021. Nadajući se povoljnoj situaciji u pogledu aktualne pandemije Covid-19 pozivamo planinarska društva i klubove da u svoj plan aktivnosti uključe obilježavanje Dana hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. i svoj boravak u Đurđevcu. Podrobnije informacije o načinu obilježavanja Dana hrvatskih planinara bit će objavljene početkom lipnja kada budu poznate epidemiološke okolnosti, sve prema tadašnjoj procjeni i mjerama nadležnog Stožera Civilne zaštite.

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

13.04.2021.

Travanjski broj Hrvatskog planinara donosi niz zanimljivih tema: zrakoplovna nesreća na Sljemenu, planinarenje hercegovačkim planinama, zimski uspon na Bjelolasicu, sjećanje na Tateka, impresivan uspon na Šćirovac i Svetog Iliju. Želite li redovito primati i otkrivati što donosi časopis Hrvatski planinar pozivamo vas da se pretplatite.

Nova web stranica HPS-a

Nova web stranica HPS-a

26.03.2021.

U petak 26. ožujka puštena je u rad nova web stranica Hrvatskog planinarskog saveza. Stranica, kao i dosad, sadrži obilje podataka korisnih za planiranje izleta te raznovrsne popise i podatke o planinarskim udrugama, objektima, vrhovima, obilaznicama, putovima, akcijama, komisijama, časopisu Hrvatski planinar i raznim drugim temama, ali sadrži raznovrsne nove i dorađene funkcionalnosti te na sistematičniji način organizirane informacije. Cilj izrade bio je na kvalitetniji način povezati raznovrsne baze podataka u jedinstvenu web-platformu s automatiziranom sinkronizacijom podataka iz različitih baza podataka, a ujedno pojednostavniti objavljivanje vijesti.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.