Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

utorak, 16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o naručivanju članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće:

ČLANSKE MARKICE ZA 2022. GODINU

Članska markica vrijedi za tekuću godinu koja je otisnuta na markici, odnosno njezina valjanost prestaje 31. prosinca. Kako bi se udrugama omogućilo pravovremeno prikupljanje članarine za iduću godinu i kako ne bi došlo do prekida kontinuiteta članstva, članske markice za 2022. godinu dostupne su za naručivanje u Uredu HPS-a već od sredine studenoga.

Cijene članskih markica HPS-a ostale su nepromijenjene i iznose:

  • članska markica za mladež (zelena) 20,00 kuna,
  • članska markica za umirovljenike (crvena) 20,00 kuna,
  • članska markica za seniore (plava) 35,00 kuna.

Skrećemo pozornost da se članske markice za 2022. godinu udrugama - naručiteljima ne šalju ako nisu u cijelosti plaćeni dospjeli računi HPS-a pa molimo udruge da, ako to već nisu učinile, podmire račune prema HPS-u. Ako postoje nejasnoće, informaciju o otvorenim stavkama udruge mogu u bilo kojem trenutku zatražiti od računovodstva HPS-a (racunovodstvo@hps.hr).

Ako udruzi na kraju godine ostane neprodanih članskih markica od 2021., te članske markice možete vratiti HPS-u najkasnije do 15. siječnja 2022., a HPS će za vrijednost vraćenih markica umanjiti iznos prvog sljedećeg računa.

Sredstva prikupljena od članskih markica koriste se za plaćanje zajedničke police osiguranja za nesretni slučaj pri planinarenju (za smrt i trajni invaliditet), za potporu obnovi planinarskih domova, kuća i skloništa te za stručne akcije organizirane u komisijama HPS-a. S plaćenom članarinom članovi ostvaruju brojne povlastice: popust u cijeni noćenja u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i dijelu BiH, popusti u cijenama ulaznica u hrvatskim nacionalnim parkovima (Risnjak, Sjeverni Velebit, Paklenica), popusti u trgovinama planinarske opreme i dr.

Sažete informacije o članstvu te nabavci i distribuciji članskog materijala dostupne su na stranici https://www.hps.hr/hps/clanski-materijal/ i u Pravilniku o članskoj iskaznici i markicama u HPS-u.

PRIKUPLJANJE ČLANARINE I EVIDENTIRANJE ČLANSTVA

Udruge su pozvane da svoje članstvo pravovremeno obavijeste o načinima prikupljanja članarine i distribucije članskih markica za iduću godinu (objava mjesta i vremena prikupljanja članarine, upute za internetsko plaćanje, način preuzimanja članskih iskaznica članskih markica i sl.).

Podsjećamo da je tijekom 2020. godine izrađena je praktična računalna aplikacija za evidentiranje članstva planinarskih udruga. Aplikaciju uspješno koristi sve veći broj planinarskih udruga. Zainteresirane udruge koje ju žele koristiti mogu zatražiti pristupne podatke i upute putem elektroničke pošte promidzba@hps.hr. Korištenje aplikacije je besplatno.

Udruge koje to žele, također mogu za prikupljanje članskih podataka koristiti članski obrazac (pristupnicu). Članski obrazac možete preuzeti na web-stranici HPS-a www.hps.hr/hps/clanski-materijal/, umnožiti u količini koja vam je potrebna i koristiti ako vam to pojednostavljuje prikupljanje podataka. Ispunjene obrasce ne trebate nikamo slati već je dovoljno arhivirati ih u svojoj planinarskoj udruzi.

ZIDNI KALENDAR HPS-a ZA 2022. GODINU

Za nekoliko dana iz tiska će izaći i u prodaju biti pušten atraktivan zidni planinarski kalendar za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i kalendar akcija. Kalendar sadrži plan akcija za iduću godinu prema informacijama prikupljenjim od udruga članica HPS-a.

Za nabavku kalendara i ove godine primjenjuje se isti model naručivanja kao i proteklih godina. Cijena za pojedinačni primjerak je 35,00 kn, a u slučaju narudžbe više od deset komada i plaćanja od strane planinarskog društva/kluba, saveza ili stanice, cijena se umanjuje za 20%, odnosno iznosi 28,00 kn. Ako ste zainteresirani za nabavku kalendara molimo uputite narudžbu e-mailom ili se javite telefonom Uredu HPS-a. Količina kalendara je ograničena te će prednost imati naručitelji koji se prije jave. U narudžbi molimo navedite način preuzimanja: osobno u Uredu HPS-a (Kozarčeva 22, Zagreb) ili poštom (tada će u cijenu biti uključena i poštarina).

U Uredu HPS-a također možete nabaviti vodiče, priručnike, dnevnike, zemljovide i druga planinarska izdanja. Pregled dostupnih izdanja dostupan je u Katalogu planinarskih izdanja i na web-trgovini HPS-a

AKTIVNOSTI U 2022. GODINI

U 2022. godini domaćin Dana hrvatskih planinara bit će HPD Vrgorac, a planirani termin održavanja je 27. – 29. svibnja 2022. Pozivamo planinarska društva da kod planiranja aktivnosti u idućoj godini uključe u svoje programe Dane hrvatskih planinara u Vrgorcu i Vrgoračkom gorju 27. - 29. svibnja 2022. Podrobnije informacije o Danima hrvatskih planinara bit će objavljene tijekom proljeća.

Kalendar akcija planinarskih udruga kao i plan redovnih škola i tečaja HPS-a za vodiče, markaciste, čuvare planinske prirode i drugih škola kojima je organizator HPS bit će pravovremeno objavljen na webu HPS-a.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, pozivamo sve članove planinarske udruge da i dalje odgovorno primjenjuju mjere i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

UIAA webinar

UIAA webinar "Žene u planinama" 17. studenoga

12.11.2021.

Međunarodna planinarska i penjačka federacija (UIAA) organizira u srijedu 17. studenoga javni planinarski webinar "Žene u planinama". Webinar se temelji na sadržaju "Herstory" - seriji kratkih filmova o životima različitih penjačica. Na webinaru će biti predstavljeno stvaranje serijala "Herstory" – inspiracija za filmove, odabir profiliranih penjačica, razbijanje stereotipa. Također će biti riječi o ženama planinarskim vodičima, zdravlju žena u planinama te globalnom programu sportskog mentorstva.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.