Poziv za iskaz zainteresiranosti za upravljanje objektom „Miroslav Hirtz“ u Jablancu

petak, 01.07.2022.

Slika.

Odlukom Izvršnog odbora donesenom na 17. sjednici 27. lipnja 2022. Hrvatski planinarski savez raspisuje Javni poziv za iskaz zainteresiranosti za upravljanje objektom „Miroslav Hirtz“ u Jablancu.

1. Predmet Javnog poziva

Predmet javnog poziva su nekretnine upisane u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Crikvenici, zk.odjel: Senj, za k.o. Jablanac, u zk.ul. 392, označene kao zk.čest.br. 233/11 pašnjak i 233/13 kuća br. 157, površine 754 čhv, a koje nekretnine u naravi predstavljaju objekt koji se koristi u funkciji planinarskog doma, terasu i dvorište, u mjestu Jablancu, na adresi Stube planinara 2.

Predmetne nekretnine vlasništvo su Hrvatskog planinarskog saveza (1/1).

2. Opis objekta

Slika.

Objekt se sastoji od prizemlja i potkrovlja ukupne neto površine 230,03 m2, neto korisne ploštine 189,90 m2, bruto ploštine 246,87 m2 i obujma 388,47 m3.

Prizemlje objekta se sastoji od dnevnog boravka, dvije kuhinje, hodnika, izbe, stubišta, 2 wc-a i 6 soba. Prvi kat (potkrovlje) sastoji se od stubišta, hodnika, pretprostora, dvije sobe, dvije izbe, dvije nenatkrivene terase i balkona na prvom katu. Dio objekta je vila-ljetnikovac izgrađen u prvoj polovici 20. stoljeća, a drugi dio (kuhinja, wc i tri sobe u prizemlju) je novija dograđena zgrada s posebnim ulazima s terase u svaku pojedinu prostoriju.

Okoliš objekta čine prostrana popločena terasa, orijentirana prema moru te šuma.

Objekt stoji na mirnom mjestu, izdvojen od okolnih objekata. Objekt se nalazi na nadmorskoj visini 26 metara, na udaljenosti od 5 minuta hoda od središta mjesta, javne plaže i bivšeg trajektnog pristaništa. Od objekta je moguć pješački prilaz 15 minuta do uvale Zavratnice - fenomena Parka prirode Velebit.

Objekt nema svoje parkiralište ali se može koristiti javni prostor za parkiranje uz glavnu cestu u mjestu. Objekt ima jednostavan pješački pristup 50 m s glavne ceste i prilaz stubištem s obale kroz šumu.

Od objekta se pruža pregledan vidik na more, središnji dio Jablanca i prema otoku Rabu. Objekt je okružen zelenilom (mediteranskom šumom).

Objekt se može pregledati u dogovoru s vlasnikom, uz prethodni kontakt i dogovor putem elektorničke pošte na hps@hps.hr ili na telefon 01/48-23-624 i 01/48-24-142.

3. Uvjeti javnog poziva

Slika.

Hrvatski planinarski savez prikuplja iskaze zainteresiranosti za upravljanje i korištenje objekta.

Na javni poziv mogu se javiti planinarske udruge članice HPS-a, registrirani ugostitelji ili drugi zainteresirani ponuđači sa svojstvom pravnih ili fizičkih osoba.

Iskaz interesa mora biti dostavljen u pisanom obliku na adresu:
Hrvatski planinarski savez,
Kozarčeva 22
10000 Zagreb

Iskaz zainteresiranosti mora sadržavati:

  • podatke o ponuditelju (ime, OIB, kontakt),
  • prijedlog iznosa zakupnine, koji ne može biti manji od 3000,00 kuna mjesečno,
  • plan ulaganja u obnovu, održavanje i uređenje objekta,
  • izjavu o prihvaćanju plana upravljanja, koji obuhvaća poslove redovnog i izvanrednog održavanja te model organiziranja i pružanja ugostiteljskih usluga u skladu s propisima koji se odnose na pružanje tih usluga te sukladno aktima Hrvatskog planinarskog saveza.

Plan upravljanja s popisom poslova redovnog i izvanrednog održavanja dostupan je kao prilog javnog poziva na mrežnoj stranici HPS-a. Obveze za upravljača koje iz njega proizlaze predstavljaju sastavni dio ugovora.

Iznos zakupnine može se djelomično ili u cijelosti preklopiti (prebiti) s planiranim i odobrenim vlastitim ulaganjima u objekt prema planu ulaganja kojega predlaže ponuditelj.

Organiziranje pružanja ugostiteljskih usluga u objektu, uključujući registraciju i ishođenje minimalno tehničkih uvjeta za pružanje takvih usluga, isključiva je nadležnost i odgovornost pružatelja takvih usluga i ni na koji način ne može teretiti Hrvatski planinarski savez.

Za sva pitanja u pogledu upravljanja planinarskim domom i pružanja usluga primjenjuje se Pravilnik o poslovanju i upravljanju planinarskim objektima u Hrvatskom planinarskom savezu.

Ugovor će se sklopiti na 10 (deset) godina, ili kraće razdoblje po prijedlogu ponuđača.

4. Trajanje javnog poziva

Trajanje javnog poziva je od 1. 7. 2022. do 20. 8. 2022. ili do odluke Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza o izboru najboljeg ponuđača i sklapanja ugovora.

5. Postupak odlučivanja i ugovaranja

Slika.

Temeljem ocjene prikupljenih iskaza zainteresiranosti Komisija za planinarske objekte i Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza odlučit će o izboru upravljača i korisnika objekta. U slučaju potrebe, Hrvatski planinarski savez može od ponuditelja zatražiti pojašnjenja ponude ili dodatnu dokumentaciju.

Najboljem ponuđaču Hrvatski planinarski savez ponudit će sklapanje pisanog ugovora kojim će se neposredno urediti uvjeti upravljanja i korištenja objekta.

Hrvatski planinarski savez zadržava pravo da ne odabere nijednog ponuđača, pravo ugovaranja s prvim idućim najboljim ponuđačem u slučaju odustanka najboljeg ponuđača ili njegovog neprihvaćanja ugovornih uvjeta, kao i sva druga prava koja proizlaze iz Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Slika 1 od 24.Slika 2 od 24.Slika 3 od 24.Slika 4 od 24.Slika 5 od 24.Slika 6 od 24.Slika 7 od 24.Slika 8 od 24.Slika 9 od 24.Slika 10 od 24.Slika 11 od 24.Slika 12 od 24.Slika 13 od 24.Slika 14 od 24.Slika 15 od 24.Slika 16 od 24.Slika 17 od 24.Slika 18 od 24.Slika 19 od 24.Slika 20 od 24.Slika 21 od 24.Slika 22 od 24.Slika 23 od 24.Slika 24 od 24.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez