36. Skupština HPS-a 8. lipnja 2024. u Zagrebu

petak, 03.05.2024.

Slika.

Temeljem članka 30., stavka 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 36. sjednicu Skupštine HPS-a.


Sjednica Skupštine HPS-a održat će se 8. lipnja 2024. u Sheraton Zagreb Hotelu, Kneza Borne 2, Zagreb, s početkom u 11:00 sati.


Poziv na 36. sjednicu Skupstine HPS-a (PDF)

Dnevni red:

 1. Otvaranje i izbor radnih tijela Skupštine HPS-a (verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
 2. Verifikacija predstavnika u Skupštini HPS-a
 3. Programsko izvješće o radu HPS-a u 2023. godini
 4. Financijsko izvješće HPS-a za 2023. godinu
 5. Izvješće Nadzornog odbora HPS-a
 6. Izvješće Suda časti HPS-a
 7. Obilježavanje 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj
 8. Informacije o upravljanju planinarskim objektima
 9. Donošenje pravilnika
  • Pravilnik o sustavu natjecanja u HPS-u
  • Pravilnik Komisije za alpinizam HPS-a
  • Pravilnik Komisije za zaštitu prirode HPS-a
  • Izmjene i dopune Pravilnika Komisije za planinarske putove HPS-a
  • Izmjene i dopune Pravilnika Komisije za speleologiju HPS-a
  • Izmjene i dopune Pravilnika o dodjeli priznanja HPS-a
 10. Program rada HPS-a za 2025. godinu
 11. Financijski plan HPS-a za 2025. godinu
 12. Pitanja i prijedlozi

Pravo sudjelovanja na sjednici Skupštine Hrvatskog planinarskog saveza imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a. Registracija predstavnika udruge u Skupštini obavlja se popunjavanjem obrasca dostupnog na https://www.hps.hr/skupstina/

Registriranim predstavnicima udruga koje imaju sjedište izvan Zagreba nadoknadit će se putni troškovi, putem putnih naloga koji će biti upućeni elektroničkom poštom. Ispunjeni putni nalog s obračunom troškova treba predati na ulazu u dvoranu, ili poslati poštom najkasnije 7 dana nakon sjednice Skupštine.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr. Službenoj elektroničkoj pošti možete pristupiti putem servisa Gmail.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Na ulazu u dvoranu predstavnik udruge treba obavezno predati ispunjen evidencijski listić, koji je poslan poštom, te preuzeti listić za glasovanje.

Molimo da se odazovete pozivu na Skupštinu kako bismo u što većem sastavu odlučivali o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

Predsjednik HPS-a
Darko BerljakMjesto održavanja Skupštine: SHERATON ZAGREB HOTEL, Kneza Borne 2, Zagreb

Slika.

Ispravak: U izvornom tekstu poziva koji je bio poštom upućen planinarskim udrugama članicama HPS-a pogrešno je bilo navedeno da je skupština "izborna". Pogreška je nastala uslijed korištenja predloška od prethodne skupštine, održane 2023. godine. Redovna skupština HPS-a 8. lipnja 2024. će se održati prema planiranom dnevnom redu, bez izbora, budući da sva tijela i dužnosnici imaju valjane mandate do 2027. godine. Ispričavamo se na nenamjernoj pogreški.

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

23.05.2024.

Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja 2024. na Kamenitovcu, s organiziranim izletima i turama po Bilogori.

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

19.05.2024.

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez. Bile su prve žene u toj sezoni na vrhu Everesta, a ujedno i prve sestre u povijesti koje su na vrh svijeta stigle s nepalske strane planine. Tog dana hrvatska zastava prvi puta je istaknuta na najvišem mjestu na svijetu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

18.05.2024.

U četvrtak 23. svibnja s početkom u 19:30 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Cvjetni trg, Preradovićeva 5) u Zagrebu će biti predstavljena knjiga "Durmitor - nacionalni park" Vlade Vujisića.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez